UFO i Hessdalen?

Tror du på utenomjordisk liv? Dette er et spørsmål som kan bety mye, for hva er egentlig utenomjordisk liv? Sjansen er liten for at akkurat vår planet er den absolutt eneste hvor det eksisterer noen form for liv. Men det betyr allikevel ikke at det nødvendigvis bor små, grønne menn på mars. Liv kommer i mange former, bare se på hvor variert livet er her på planeten hvor vi har alt fra sjøstjerner til kameler, og alt fra ørner til meitemark. Så kanskje det finnes liv andre steder vi ikke engang kan gjenkjenne? Det er allikevel mange som mener at det finnes intelligente vesener som oss som har besøkt oss flere ganger. Og en av hendelsene som pekte mot det foregikk her i norske Hessdalen.

Hva er det?

Begrepet UFO står for “uidentifisert flyvende objekt”, altså noe som beveger seg i luften som vi ikke helt vet hva er. Mange mener disse fenomenene er utenomjordiske vesener i flyvende skip, og det finnes mer enn nok av både bilder og videoer av dem. Ofte skjer disse observasjonene i USA, men gjennom flere år har vi også observert hendelser som dette i Hessdalen i Sør-Trøndelag. Dette er selvfølgelig veldig spennende, og det finnes aboslutt verre måter å putte Norge på kartet. Den første observasjonen ble gjort helt tilbake i 1981 av et lokalt ektepar, og siden har det vært gjort mange flere. Dette har også trukket til seg entusiaster og eksperter fra rundt om i verden gjennom årene som har gått. Og selv om ingen kan vite sikkert hva dette fenomenet egentlig er finnes det flere teorier, og noen av dem virker mer sannsynlige enn andre.

En mulig teori

Siden fenomenet først dukket opp har det blitt gjort mye for å komme til bunns i mysteriet. Det har blitt montert både et kamera og en målestasjon i området, og Høgskolen i Østfold ha fått støtte for å finne ut av hva dette egentlig er. Den kanskje mest sannsynlige teorien som ikke går ut på at dette er utenomjordiske menn går ut på at dette er en naturlig, men litt merkelig fenomen. Noen forskere påstår at dette er en brennende virvel av plasma eller gass, og veldig lite dramatisk. Man vet allikevel ikke hvor denne prosessen får drivstoffet sitt fra. Uansett er det nok ingen grunn til å frykte en invasjon fra rommet. Så fortsett å leve livet ditt som vanlig – sammenlign banker hos Sambla, kjøp deg et hus og start en familie med god samvittighet.