Låne penger til innkjøp av kunst

Hvis du er kunstinteressert og kunne tenke deg å kjøpe noen kunstverk til å pryde veggene dine med, men mangler penger finnes det likevel muligheter for deg til å få oppfylt drømmen din. Hva med å slippe å vente til du har spart opp nok penger til dette, og i stedet ta opp billigste forbrukslån uten sikkerhet? Følg med videre og vi skal forklare deg hvordan du kan få få et slikt lån.

Låne penger uten sikkerhet – hva betyr det egentlig?

Hvis du ønsker å ta opp et lån i banken din, krever banken at du stiller garanti for lånet. Med andre ord sikkerhet for at pengene blir tilbakebetalt. Hvis du derimot tar opp et lån uten sikkerhet på nettet, stilles det intet krav om sikkerhet. Låneselskapet har med andre ord ingen garanti for at du vil betale ned lånet ifølge. låneavtalen du inngår med utlåner.

Hva som kreves av deg for lån uten sikkerhet

Ettersom låneselskapet tar en risiko ved å låne ut penger til kunder uten sikkerhet, koster https://www.nettavisen.no/forbrukslån/ uten sikkerhet en del mer i form av effektiv rente enn et ordinært banklån. Det som stilles som hovedkrav for lån uten sikkerhet varierer, men basiskravene er de samme. Lånetaker må være fylt atten år og ha en fast inntekt og ryddig privatøkonomi.

I tillegg må lånetaker ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker på seg som er aktive. Det finnes også et krav om at lånetaker må ha bodd på fast adresse innen Norges grenser i løpet av de siste tre årene.

Fordeler og ulemper

Det finnes helt klart mange fordeler med et slikt lån. Behandligstiden på lånesøknaden går radig unna og du får pengene raskt på bankkontoen din. Dessuten, hvis du er flink og overholder innbetalingene dine, har du alltid muligheten til å ta opp et slikt lån igjen senere hvis du skulle få uforutsette utgifter. Det kan være vaskemaskinen eller kjøleskapet plutselig ryker – da kan det være greit å vite at du har tilgang til raske penger om uhellet skulle være ute.

Rask behandlingstid av lånesøknaden

Selve låneprosessen går raskt. I mange tilfeller kan du få svar på søknaden i løpet av noen få minutter og ha pengene dine på konto allerede neste virkedag. Dette varierer noe mellom ulike låneutbyderne.

Så dette kan være en gunstig mulighet for deg hvis du ikke vil vente med å gå til innkjøp av favorittkunsten din. Bare husk at det er svært viktig at lånet blir overholdt slik at du unngår straffegebyrer og andre avgifter. Bortsett fra det har du muligheten til å alltid ha penger i bakhånd når du trenger det som mest.