Barnekunstmuseet

Er det et museum vi vil at du skal vite mer om, så er det nettopp barnekunstmuseet. Dette er noe du kan besøke i Oslo og som du kan lære mer om i denne artikkelen.

Hva finner jeg på Barnekunstmuseet?

Hos det Internasjonale Barnekunstmuseumet så finner du barnekunst rett og slett. Det er et museum som ble åpnet i 1986 og som har vært veldig populært siden. Du kan besøke museet på Frøen i Oslo. Det er enkelt å komme seg dit. Du kan ta trikken eller t-banen til Majorstuen og gå der i fra, eller så kan du ta t-banen helt til Frøen.

Barnekunstmuseet har rett og slett kunst som er laget av barn opp til 18 år. Det er et av verdens største museer som driver med barnekunst.

Hvorfor dra på barnekunstmuseet?

Det er flere grunner til å dra på barnekunstmuseet, men den mest åpenlyse er at du kan se masse kreativitet. Det er jo slik at man er mest kreativ som barn, og med tiden så dabber det av. Det er jo rett og slett fordi som barn blir man oppfordret til å være kreativ og lage ting, men jo eldre man blir, jo mindre tid får man til dette. Det er dette som er veldig synd og det er derfor barnekunstmuseet er så utrolig flinke på å inspirere alle til å fokusere mer på kunst.

Barnekunstmuseet har samlinger fra helt siden 1970-tallet, noe som gjør at samlingen er ganske stor. Estimert samling er på hele 200 000 kunstverk fra en rekke ulike land. Det som er spennende med barnekunstmuseet er at barn fra hele verden får mulighet til å se sine egne verk i et museum. Tenk hvor kult det hadde vært som barn! Kanskje du skal ta med deg dine egne barn på barnekunstmuseet?