Stjel stilen til kunstneriske filmikoner

I dette innlegget skal vi la oss inspirere av kunstneriske mennesker fra filmens verden. Nærmere bestemt skal vi se på stilen deres, og gi deg tips til hvordan du kan kopiere den. Dersom du var kunstinteressert i ungdomstiden, har du helt sikkert sett disse filmene. Men husker du den kule stilen? Hvis du skal oppgradere innholdet i klesskapet ditt i år, bør du lese videre.

Stjel stilen!

Dersom du lar deg inspirere av stilen til disse karakterene, kan du sjekke ut NA-KD, som er en veldig populær nettbutikk. Dette er blant annet en av favorittene til noen av Norges største influensene, som stadig samarbeider med dem.

Laney Boggs i She’s all That

Filmen She’s all that kom ut i 1999, og kan på mange måter anses som en typisk nittitalls tenåringsfilm. Skolen mest populære gutt inngår et veddemål med vennene sine, om at han kan gjøre en uattraktiv jente til skoleballets dronning. Valget faller på Laney, en upopulær kunstnerd som maler og driver med teater. Hun bruker store briller og er ikke redd for å vise kreativiteten sin gjennom stilen sin.

Slik stjeler du stilen:

Før Laney fikk en makeover av Zachs søster før ballet, likte hun å kle seg i snekkerbukser. Ønsker du å la deg inspirere, men gjøre antrekket enda stiligere, har NA-KD en nydelig, hvit snekkerbukse til salgs. Laney går med fargerike t-skjorter med artige mønster eller litt store skjorter. Siden Laney er en skikkelig kunstnersjel som elsker å male, er hun ikke redd for å gå med klær med malingflekker på skolen.

Edie Sedgewick i Factory Girl

Factory Girl handler om kunstneren Andy Warhols muse, skuespilleren og modellen Edie Sedgewick. Denne filmen bør alle kunstinteresserte se! Vi følger Sedgewicks karriere og samarbeid med Warhol, før livet tar en ny vending og blir svært tungt for henne.

Slik stjeler du stilen:

I filmen kler Edie seg ofte i stripete topper og bruker store øredobber. Hun gikk gjerne med kåper med pels eller leopardmønster og massive solbriller. Hun hadde en svært kunstnerisk stil og var et stort stilikon på 60-tallet.

Lena Kaligaris i The Sisterhood of the Traveling Pants

The Sisterhood of the Traveling Pants er basert på bokserien med samme navn. Den handler om fire barndomsvenninner, som er helt forskjellige, både i personlighet og kroppsfasong. På magisk vis finner de en bukse som sitter perfekt på alle sammen! Buksen går på rundgang og blir med jentene ut i den store verden. Tenk å ha en bukse som virkelig sitter som et skudd og viser deg fra din beste side! Kanskje denne filmen kan inspirere deg til å jakte på den perfekte jeansen?

Den mest interessante karakteren i denne filmen er Lena, som spilles av Alexis Bledel. Hun er gjengens søte kunstnerspire, med et stort talent for tegning.

Slik stjeler du stilen:

Lena har ikke en typisk kunstnerisk stil. Her er det ingen malingsflekker – antrekkene hennes er veldig ryddige og feminine. Lena kler seg i fargerike klær, gjerne i rød- og rosatoner. Hun er glad i skjørt, kjoler og cardigans. En av de fineste plaggene hun har på i filmen er en hvit blondebluse av tykk bomull, med må hullete blomster. Slike plagg var veldig trendy i fjor sommer, og vi har tro på at det kommer tilbake i år!